Vad innebär det att byta ett tak?

Gammalt tak av tegel eller shingel, otillräcklig isolering eller läckor – Håller ditt tak inte efter dina förväntningar eller är skadat och blivit farligt?

Vid någon punkt i tiden så behöver alltid ett tak lagas eller bytas ut för att skydda den övriga konstruktionen.
Att byta tak innebär planering och engagemang i flera steg.

Takläggare finns det alltid i närheten så börja med att ringa runt och förhörd dig om priser och vad du har för möjligheter.
I vissa område så finns det begränsningar och hänvisningar om hur ett tak får se ut så hela området man bor i ser enhetligt ut.

Att planera sin takomläggning är viktigt och denna fasen ska i tumregel ta längre tid än själva bytet för att man inte missar några detaljer.
Rätt isolering och materialval för byggnaden är viktigt men man måste med räkna på vikten så att strukturen som ska hålla upp taket möter kraven.

Ett tegeltak är det mest vanligaste typen av tak där ett välhållet tegeltak kan hålla i över hundra år om man sköter det rätt och det är korrekt utfört från början.
När man lägger om ett tak så ska man med fundera på om man har planer att inreda sin vind i framtiden och isolera efter detta.

Är huset riktigt gammalt så kan man byta till ett plåttak som väger mindre och har varianter som kan se riktigt bra ut.
Plegeltak är format så det ska likna ett klassiskt tegeltak och är ett bra alternativ. Dom flesta firmor har utbildade plåtslagare Stockholm som kan utföra vackra och hållbara tak i plåt.

Har man inga krav på utseendet så kan en Shingeltak fungera, det är en vidareutveckling av papptak som ger ett fullgott skydd för sin bostad.

Vilket sorts tak har du idag och vad har du för behov är något man alltid bör fundera extra på, många gånger kan man reparera det man har idag och komplettera med fuktskydd och isolering.